Zoronjić: URA će glasati za sva 4 kandidata za Ustavni sud, opozicija da djelom pokaže brigu za državu

,,Građanski pokret URA glasaće za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, a pozivamo kolege iz opozicije da učine isto i odblokiraju ovu instituciju čiji rad je ključni za organizovanje i sprovođenje izbornog procesa i čuvanja ustavnosti i pravnog poretka države”, saopštila je danas poslanica i članica Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore Suada Zoronjić.

Ona je kazala da je poslanički klub “Crno na bijelo” u prethodnim procesima izbora sudija za Ustavni sud i Sudski savjet jedini poslanički klub koji je glasao za svih osam predloženih kandidata.

“Propagandom se želi iskriviti stvarnost i zamjenom stvoriti osjećaj da URI nije stalo do izbora sudija Ustavnog suda. Kao i prethodnog puta i ovog ćemo glasati za sva četiri kandidata i time na djelu pokazati našu privrženost u rješavanju ovog pitanja. Kolege iz opozicije, ako im je stalo, kao što deklarativno iznose, do EU integracija glasaće za deblokadu Ustavnog suda”, poručuje Zoronjić.

Ona naglašava da je proces oko izbora sudija Ustavnog suda transparentan, inkluzivan i kvalitetan.

“Vjerujem da ćemo od prijavljenih kandidata izabrati četiri najkvalitetnija u profesionalnom smislu i da će na kraju svaki od osamdeset i jednog poslanika glasati za njih”, zaključuje Zoronjić.