Zoronjić: Baru su potrebni državni fakulteti kako bi postao grad mladih

“Da bi Bar postao grad mladih u punom smislu potrebno je da ima državne fakultete. Lokalna samouprava treba inicirati kod UCG otvaranje odjeljenja pojedinih fakulteta u našem gradu. Informacione tehnologije koje obezbeđuju svršenim studentima brza zaposlenja i relativno visoke zarade bi mogle postati poseban fakultet u okviru UCG sa sjedištem u Baru” istakao je kandidat za odbornika liste “Može Bar. Može Crna Gora.” Fikret Zoronjić.

Kako je kazao, lokalna samouprava bi u tom slučaju trebala obezbijediti “coworking” prostore namijenje mladima koji bi započeli svoje poslove, prvenstveno iz oblasti kreativnih industrija.

“Postojanje nekoliko privatnih fakulteta su dodatna potvrda da Bar ima potencijal da bude studentski centar. Otvaranjem  državnih fakulteta grad bi dobio dodatno na imidžu i prepoznatljivosti”, dodao je Zoronjić.

“Bar može mnogo više od trenutne percepcije da se u njemu lako stiže do diplome ili da služi za magistriranje službenika kako bi im plate bile veće”, zaključuje Zoronjić.