Zeleni Evrope u radnoj posjeti Crnoj Gori

Zeleni će u Crnoj Gori provesti pet dana a biće razmotrena i tješnja saradnja Građanskog pokreta URA i Zelenih Evrope, čime će URA napraviti prve zvanične korake ka politici zelenih kao svojoj jasnoj profilaciji u budućnosti. Oni napominju da su u prošlosti imali niz sastanaka sa zelenim strankama Evropske unije i da su preko njih aktuelizovali mnoga ekološka pitanja Crne Gore, među kojima je i najsvježije pitanje devastacije Tare.

„Tokom petodnevne posjete Crnoj Gori Zeleni će se upoznati sa gorućim ekološkim problemima Crne Gore ali upoznati i naše najljepše predjele i bisere prirode kako na jugu, tako i na sjeveru zemlje. Biće u prilici da vide Solanu, kanjon Tare, Nacionalni park Durmitor i Crno jezero, Nacionalni park Biogradska gora i istoimeno jezero, obronke Nacionalnog parka Lovćen i još mnogo lokacija.

Zeleni će tako imati priliku da se upoznaju sa ekološkim problemima Crne Gore, narušavanjima eko sistema, problemima malih hidroelektrana…“, poručuju iz Građanskog pokreta URA. Oni su kazali da će se Zeleni sastati i sa NVO organizacijama i građanskim aktivistima koji se bave zaštitom životne sredine a koji će im govoriti o svom djelovanju u Crnoj Gori i naporima koji ulažu kako bi se rad na poglavlju 27 intenzivirao i kako bi Crna Gora u dogledno vrijeme mogla da ispuni sve preporuke EU u tom dijelu.