Forum žena URE čestitao Dan državnosti: U temelje slobodne Crne Gore utkano je osam narodnih heroina

,,Danas je naš praznik: Dan državnosti Crne Gore, praznik slobode i demokratije. Ali i dan kada je prije 81 godinu, narod Crne Gore započeo ustanak protiv fašizma.  I, toliko već puta do sad, svjedoci smo cikličnog karaktera istorije, nemogućnosti čovječanstva da izađe iz kruga rata, uništenja, tlačenja slabijih od strane jačih, kao danas što se piše već viđena istorija Ukrajine i mnogih drugih ratom zahvaćenih zemalja“, saopštila je danas ispred Foruma žena Građanskog pokreta URA Ana Ždrale.

Prema njenim riječima, ne smije se dopustili da sjeme netolerancije prema drugačijem narasta. ,,Moramo se suprotstaviti svim oblicima mržnje i isključivosti gdje god se manifestovali. Ne zaboravimo kako su totalitarne ideje dovele do užasnog masovnog istrebljenja ljudskih bića – posebno mladih. Suočeni s ukrajinskom tragedijom, ipak cijenimo činjenicu da živimo u slobodnoj i sigurnoj zemlji”.

Kako je još istakla, utkane u temelje slobodne Crne Gore su i naše slavne Crnogorke, heroine Trinaestojulskog ustanka i Narodnooslobodilačke borbe. ,,Osam narodnih heroina Jugoslavije, borkinje: Vukosava Mićunović, Đina Vrbica, Jelena Ćetković, Vukica Mitrović, Ljubica Popović, Jelica Mašković, Milica Vučinić i Dobrila Ojdani; ukupno 2.545 Crnogorki, koje su učestvovale u Narodnooslobodilačkoj borbi. Vječna im slava i hvala. U ime Foruma žena URA, želimo svim građanima i građankama srećan Dan državnosti Crne Gore! Da je vječna Crna Gora”, zaključila je Ždrale.