Vuković Sekulović: Milovića biografija diskredituje da govori o bilo čemu, a kamoli o Abazoviću i njegovim rezultatima

,,Javni nastupi Andreja Milovića vrlo često izazivaju nelagodu kod građana i obično nijesu vrijedni posebnog komentara. Ipak, na večerašnjem gostovanju na A+ TV gospodin Milović je opet iznio kritike na račun premijera Abazovića u njegovom stilu, sa osvrtom na sektor bezbjednosti. Ono što je posebno komično jeste što ljudi profila Andreja Milovića najavljuju promjene u bezbjednosnom sektoru i pravu borbu, koja je dosad navodno izostala“, saopštila je danas potpredsjednica Građanskog pokreta URA i kandidatkinja za poslanicu sa liste Aleksa i Dritan – Hrabro se broji Milena Vuković Sekulović.

,,Da bi građanima bilo jasno što je komično u toj izjavi, dovoljno je da sagledaju biografiju dotičnog. Pritom, ne mislimo na detalj da je kao pripravnik morao da se ispiše iz Advokatske komore, jer je podatke od svog kolege krao i davao suprotnoj strani u sporu, već ćemo se isključivo osvrnuti na njegovu karijeru kao funkcionera u 42. Vladi Crne Gore. Naime, gospodin Milović je izabran za v.d. direktora izmišljenog Direktorata za kriptovalute i blokčejn i tu funkciju je vršio punih dva mjeseca. Za to vrijeme pomenuti Direktorat je imao ukupno nula zaposlenih službenika, pa je gospodin Milović bio direktor sam sebi. Takve menadžerske kvalifikacije su ga preporučile za državnog sekretara u Ministarstvu pravde, gdje se takođe proslavio. Par dana pošto je stupio na tu funkciju državnog sekretara, tražio je da mu se dodijeli obezbjeđenje, iako mu ono po zakonu ne pripada. Takođe je gospodinu Miloviću bilo malo da koristi službeni auto ministarstva, već je poslije par nedjelja tražio da se vrati blindirani auto koji je privremeno od Ministarstva pravde uzeo tadašnji ministar finansija Milojko Spajić. Za tri mjeseca koliko je bio državni sekretar, gospodin Milović se po emisijama lažno predstavljao kao rukovodilac Ministarstva pravde, iako je to bio tadašnji premijer Zdravko Krivokapić”, navela je Vuković Sekulović.

Kako je kazala, nije na odmet ni podatak da je Milović svega tri mjeseca bio državni sekretar, ali je funkcionersku naknadu u visini plate državnog sekretara primao 12 mjeseci po prestanku funkcije, odnosno četiri puta duže nego što mu je trajala funkcija. ,,Konačno, uzimanje obezbjeđenja i blindiranih vozila radi liječenja kompleksa nije odgovor na ozbiljne izazove koji su bili i koji još predstoje u borbi protiv organizovanog kriminala, a o stanju u sektoru bezbjednosti najbolje govore rezultati koji su prepoznati od međunarodnih partnera i domaće javnosti”, zaključila je Vuković Sekulović.