Vukotić-Jelušić: Ne dozvoljavamo manipulacije premijera Spajića, novca za prosvjetare mora biti

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete u 43. Vladi Milijana Vukotić Jelušić radi objektivnog informisanja javnosti podsjetila je da je Vlada Dritana Abazovića potpisala Granski kolektivni ugovor sa prosvjetnim radnicima prema kojem je za 2023. godinu zarada u prosvjeti povećana 20% i predviđeno za 2024. i 2025. godinu povećanje za još po 10%. Ona je istakla i da bi to povećanje od 40% za tri godine bilo najveće koje Crna Gora pamti do sada.

Vukotić-Jelušić je poručila da novca u budžetu za povećanje plata prosvjetarima ima i da ne dozvoljava manipulacije premijera Spajića, koji je vjerovatno preraspodjelu izvršio na drugačiji način.

Ona je pozvala sve poslaničke klubove da se pridruže inicijativi i podrže amandman poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA za obezbjeđivanje planiranog uvećanja od 10% za prosvjetne radnike za narednu godinu.

“Još jednom podsjećam, da ako ne bismo brinuli o prosvjetnim radnicima, ne bismo brinuli ni o jednoj šestini crnogorske populacije koju prosvjetni radnici vaspitavaju i obrazuju”, zaključila je Vuković-Jelušić.