Vukčević stan kupio za 116 eura po kvadratu, pa sada vraća dugove DPS-u

Činjenica da je funkcioner DPS-a i predsjednik Izborne komisije Glavnog grada (IKGG) Veselin Vukčević od države “kupio” stan od 79m2 po cijeni od 9,233 eura, odnosno svega 116 eura po m2, najbolje pokazuje – šta i koga Vukčević brani svojim nezakonitim ponašanjem i opstruiranjem proglašenja konačnih rezultata izbora u Podgorici, ukazala je podgorička URA.

URA je dostavila dokumenta koja pokazuju da je Vukčević 2007. godine od Ministarstva rada i socijalnog staranja kupio stan od 79m2 po povoljnim uslovima u Ruskim kulama u Podgorici, po cijeni od 9,233 eura.

„Dok desetine hiljada naših sugrađana jedva vraćaju rate svojih stambenih kredita, Vukčević je svoj komotni stan kupio po cijeni od 116 eura po kvadratu, dok trenutno sjedi u tri udobne fotelje i iz njih zloupotrebljava zakon: u fotelji predsjednika odbora direktora preduzeća AD Plodovi, sekretara Skupštine Glavnog grada i predsjednika Izborne komisije Glavnog grada“, ukazala je podgorička URA.

URA je pozvala Vukčevića da zakaže sjednicu Izborne komisije i ispoštuje Zakon, jer IKGG nije pojedinačni –  već kolektivni organ, pa nije na njemu da prejudicira odluke većine članova IKGG i da opstruira njen rad.

„Razumijemo potrebu Vukčevića da ovakvim nezakonitim djelovanjem štiti svoje lako stečene benefite, nadajući se da niko neće preispitivati njegovo dugogodišnje djelovanje na različitim pozicijama – poput one u AD Plodovima, sa koje protjeruje odgovorne člaknove Odbora direktora i vrši pravno i fizičko nasilje. Ali, opstruiranjem rada IKGG i vršenjem krivičnog djela, kojim kupuje vrijeme za svoje kolege iz DPS-a da unište ili našteluju dokumentaciju, ne pomaže ni sebi, ni svojoj partiji“, ukazala je podgorička URA.