Vizija Bečića đuture zapošljavati ne vodeći računa o održivosti državnih kompanija i budžeta

,,Na najbizarniji način razotkrivena je politika partije Alekse Bečića koja se, baš poput prethodne uprave, na neodgovoran način odnosi prema državnom dobru, vodeći isključivo računa o partiji i partijskom zapošljavanju”, reagovali su danas iz Građanskog pokreta URA povodom informacije o sjutrašnjem hitnom usvajanju pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, i pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih na vanrednoj sjednici Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS, kojim rukovodi kadar Demokrata. 

Iz URE napominju da se najbolje vidi dokle ide besprizorna politika Bečića – na katastrofalnim rezultatima koje su postigli njegovi funkcioneri u državnim upravama, prinuđeni da zbog zamazivanja očiju javnosti kupuju priznanja i nagrade za poslovanje u prethodnom periodu. ,,U CEDIS-u žure sa donošenjem odluka, jer je već najavljeno da će doći do promjena u Odboru direktora, ali i u vrhu menandžmenta preduzeća. Prema informacijama koje imamo, ako budu odrađene najavljene tačke dnevnog reda CEDIS će imati 1963 zaposlena, odnosno otvaraju novih skoro 300 radnih mjesta. Partija iznad svega i po cijenu propasti velike državne firme koju su katastrofalnim menadžerisanjem sveli na najniže moguće grane – to je njihova parola. Vizija Alekse Bečića se svodi isključivo na partijske knjižice, pokazujući neodgovorno ponašanje, državničku nezrelost i štetnost”.

Kako su naveli iz URE, sad je jasno zašto partija Alekse Bečića svakodnevno štancuje po nekoliko besmislenih saopštenja. ,,Jasna je pozadivana optuživanja svih političkih partije upravo za ono što je suština njihovog funkcionisanja – jačanje partije na štetu države i budžeta.