Više urađeno za tri mjeseca nego za 30 godina Konatar: Dritana Abazovića treba pustiti da završi započetu borbu protiv kriminala

,,URA je otvorena za dogovor političkih subjekata koji su činili parlamentarnu većinu poslije 30. avgusta 2020. godine uz obavezno učešće stranaka nacionalnih manjina, pogotovo u dijelu inteziviranja borbe protiv kriminala i korupcije, kao i ubrzanja evropskog puta Crne Gore“, kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik Miloš Konatar.

Od kada je Dritan Abazović postao premijer Vlade građani su mogli svjedočiti, ne samo njegovoj posvećenosti, hrabrosti i liderstvu u borbi protiv kriminala i korupcije, već i jasnim rezultatima kakvih nije bilo u prethodnih 30 godina, istakao je Konatar i dodao da Dritana Abazovića treba pustiti da završi posao koji je započeo.

On je naglasio da bi bilo pogrešno u ovom trenutku zaustaviti Abazovića, koji je uz ekipu hrabrih tužilaca zadao kriminalu i korupciji snažan udarac. ,,Ne smijemo dozvoliti organizovanom kriminalu u Crnoj Gori priliku za predah, niti osjećaj da mogu izbjeći ruku pravde koja je krenula. Pozicija Premijera nije stvar za igru, nije to ni pitanje partijske pripadnosti, već je pitanje rezultata koje ostvarite. Mi u Građanskom pokretu URA, kao i mnogi građani Crne Gore, smatramo da je Dritan Abazović do sada uradio odličan posao, donosio teške i važne odluke i da je za sto dana uradio više nego drugi za 100 mjeseci”, rekao je Konatar.

Potpredsjednik URE je ponovio da su spremni da u razgovorima razmijene argumente i sugestije, ali da zbog stabilnosti, nadolazeće krize, kao i nastavka borbe protiv kriminala i korupcije – Dritanu Abazoviću treba omogućiti da završi započeti posao.

,,Kada imate Premijera koji dobro radi svoj posao i ostvari rezultate, ne mijenjate ga zbog uskopartijskih interesa i ambicija, već svi moraju imati na umu interes građana i odgovornost koju nosimo pred njima. A kada je neko kao Dritan Abazović spreman da rizikuje i vlastiti život zbog dobra građana i države Crne Gore, onda taj neko zaslužuje priliku da završi započeti posao”, zaključio je Konatar.