Veljović: Stvorićemo temelje na kojima će se razvijati kreativne ideje mladih naraštaja Mojkovca

,,Kultura je izraz čovjekovog stvaralaštva, pri čemu svaka generacija nasleđuje tekovine prethodnih. Naš je cilj da stvorimo dobre temelje na kojima će se razvijati kreativne ideje mladih naraštaja. Nakon što budemo imali priliku da formiramo vlast za to ćemo se zalagati”, saopštila je danas kandidatkinja za odbornicu mojkovačke URE Ljubica Veljović.

Kako je istakla, presudnu ulogu u realizaciji planiranog imao bi Centar za kulturu, institucija od velikog značaja za kulturni razvoj Mojkovca. ,,Svjedoci smo da je u poslednjih par godina ta institucija stvorila distancirani odnos sa publikom, ignorišući činjenicu da opstanak i razvoj Centra za kulturu isključivo zavisi od nje”.

Veljović napominje da, nakon osvajanja izbora, namjeravaju da “Festival glumca istog govornog područja“, koji predstavlja kulturnu i turističku promociju Države, vrate na nivo koji zaslužuje. ,,Sem toga, stvorićemo uslove za izgradnju spomen kuće Milovana Đilasa i u sklopu nje zavičajnog muzeja. Podržaćemo već afirmisano amatersko pozorište, koje dugi niz godina bilježi zavidne rezultate”.

Kandidatkinja za odbornicu mojkovačkog Odbora URE kazala je i da će činiti sve da omoguće istaknutim likovnim stvaraocima da nesmetano realizuju svoje umjetničke ideje i utiču na kulturni ambijent grada. ,,Daćemo doprinos književnom i folklornom stvaralaštvu. Krajnji naš cilj je da potpomognemo razvoju svih činilaca koji će omogućiti otkrivanje svih oblika umjetničkih talenata, prije svega djece i mladih. Jer može Mojkovac”, zaključila je ona.