URA: Zbog Spajićevih spletki policija ostaje i bez pomoćnika, kome su dužni da razbijaju sektor bezbjednosti?

“Da bi neko poštovao zakon o njemu mora nešto i da zna, to sigurno nije slučaj sa predstavnicima PES-a koji svakodnevnim potezima urušavaju sve čega se dohvate”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su napomenuli da je gospodin Brđanin izabran na nikad transparentnijem konkursu na kojem je prijavljeno čak 19 kandidata i to u periodu Vlade Zdravka Krivokapića. A da je smijenjen prvi put u periodu trajanja Vlade Dritana Abazovića i to nakon potvrđenih informacija da je održavao kontakt sa visokopozicioniranim članovim organizovanih kriminalnih grupa i nakon hapšenja više rukovodilaca koje je on predložio.

“Spajićeva Vlada od samog početka pokazuje potrebu da se na sve načine spriječi efikasno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, a dominantno se u tome ističu premijer i njegov ministar, a sad već bivši partijski kolega, Milović”, istakli su iz URE.

Iz Građanskog pokreta URA su dodali i da je nakon ponoćnog telefonskog izjašnjavanja napravljen pravni haos koji je prouzrokovao i to da Vlada mora birati predlog razriješenog direktora ili ostaviti Upravu policije bez pomoćnika, što bi značilo i da najvažnija institucija za stanje bezbjednosti u državi bude u potpunosti obezglavljena.

“O evropskom putu Milojka Spajića, najbolje je rekla Evropska komisija, sa kojom se navodno premijer jedne nezavisne i suverene države tokom vikenda konsultovao oko toga ko treba da bude direktor Uprave policije Crne Gore. Svakodnevne izjave poslanika Pokreta Evropa sad, kao i onih koji su zbog poslaničke fotelje “preletjeli” iz druge u tu partiju, umnogome olakšavaju naše političko djelovanje, zbog čega im ne možemo ništa zamjeriti. Vjerujemo da i građani nakon čitanja saopštenja predstavnika vlasti i sami mogu ponekad, poput Evropske komisije, jednostavno ostati bez komentara”, poručili su iz URE.

“Kome su dužni i zašto vuku poteze koji razaraju sektor bezbjednosti građanke i građani svakodnevno sve više shvataju, a o čemu mi govorimo još od vremena prije formiranja Spajićeve Vlade”, zaključuju iz URE.