URA: Vukotić-Jelušić prva žrtva političkog revanšizma DPS-a u Budvi, smetaju vam profesionalni i časni ljudi

Nasilno samoproglašeni predsjednik opštine Budve, Nikola Divanović, prvo je suspendovao Vukotić-Jelušić, a zatim, koristeći se ovih dana osobenom nasilnom političko-pravnom metodom, danas je postavio novu sekretarku, odbornicu DPS Snežanu Kuč. Posljednjih dana Milijana Vukotić-Jelušić je žrtva revanšizma karakterističnog za ljude okupljene u Demokratskoj partiji socijalista. Budvani su svjedoci da je ona maksimalno profesionalno upravljala Sekretarijatom za lokalnu samoupravu, stavljajući interes Budve na prvo mjesto.

 Ovo je obračun sa najboljim kadrovima ove primorske opštine.

Ne čudi nas ovakav postupak novog antiustavnog rukovodstva jer kao i svaki autoritarni režim obračun uvijek prvo počinje sa najboljim i najčistijim kadrovima. U maniru kabadahija koji u osvajanju grada prvo kreću na najuglednije očekivajući da će na taj način zaplašiti i obesmisliti borbu i zalaganje za profesionalizam, dostojanstvo i kulturno ponašanje. Kuč je, po osnovu rješenja, postavljena za koordinatorku Sekretarijata za lokalnu samoupravu što je praksa koju zakon ne poznaje. Ovo iz razloga jer Vukotić-Jelušić ima legitimno izabranu pomoćnicu koja, po zakonu, ima sva ovlašćenja sekretarke ukoliko je ona spriječena za rad.

Ovo je nasrtaj na ugled cjelokupne Budve.

Današnji čin predstavlja još jedan nasrtaj na ugled Budve, upravo od onih koji su je učinili gradom koji se prepoznaje po kriminalu i besumučnoj pohari opštinskog budžeta. Međutim, sve ima svoj kraj. Ljudi od integriteta će uvijek imati svoje mjesto u društvu i to ne zavisi od bilo kojih funkcija, naročito ne od onih koje su sticane na nezakonit način. URA je ponosna na profesionalizam, angažman i rezultate koje je Vukotić-Jelušić postigla dokazujući da u Crnoj Gori itekako postoje kadrovi koji mogu ovu državu učiniti istinski uspješnom evropskom pričom.

Zbog svog časnog i profesionalnog odnosa i angažmana Vukotić-Jelušić može svakog u Budvi pogledati u oči.

Nijednim svojim postupkom nije ugrozila javni interes Budve, uvijek poštujući zakone države Crne Gore. Zbog takvog njenog postupanja, gdje je zakon bio jedini autoritet, građani i funkcioneri su uživali najveći stepen zaštite. DPS je taj koji je svojim višedecenijskim upravljanjem Budvom napravio ogromnu finansijsku štetu jednoj od najbogatijih opština u državi. Vlast koja je formirana 2016. godine odgovornim odnosom uveliko je popravila stanje, vraćajući više desetina miliona duga koju je napravila OKG okupljena oko izbjeglog šefa DPS Svetozara Marovića.

Bez obzira na politička previranja, zloupotrebe Ustava i zakona, kao i pokušaje da se golom silom mijenja izborna volja građana Budve, URA će uvijek ostati dosljedna poštovanju Ustava i Zakona Crne Gore. To ćemo uvijek činiti bez obzira na bilo kakve montirane disciplinske postupake, lažne krivične prijave i orkestrirane političke progone. Za razliku od DPS-a koji iz Podgorice mora dovoditi ljude koji će pisati dopise jer ih sami na lokalnu ne znaju napisati, URA će sa ljudima poput Vukotić-Jelušić uvijek predstavljati alternative neznanju, bahatosti i nekulturi.