URA: Vlada koju treba ubjeđivati da se u Srebrenici desio genocid ne treba da postoji

,,Vlada koju treba ubjeđivati da se u Srebrenici desio genocid ne treba da postoji”, istakli su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE su naveli da se ovdje radi o vrjednosnom sudu i opredjeljenju vlade i države Crne Gore, osudi jedne zločinačke politike, a ne cijelog jednog naroda. Dodaju da je URA okrenuta budućnosti, ali da u slučajevima kada se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija raspravlja o Nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici i kada Crna Gora treba da glasa, moramo imati jasan i nedvosmislen stav o tome.

,,URA osuđuje sve genocide i zločine, bez obzira nad kime su počinjeni, bilo da se radi o regionu ili svijetu”, navode iz URE.

Oni su podsjetili da su 43. Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem, ali i sve prethodne u kojima nijesmo participirali, imale kontinuitet odluka u vezi sa genocidom koji se desio u Srebrenici i da su predstavnici Abazovićeve vlade učestvovali u obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime su žrtvama odavali posebnu počast.

,,Poštujemo sve apele, pozive i inicijative koje dolaze iz različitih djelova javnosti. Ali ako na ovu vladu treba da apelujemo zbog ovakvih stvari, onda svi kao društvo treba dobro da se zabrinemo. Vidjeli smo i prije par dana da premijer Spajić nema stav o genocidu u Srebrenici, što je posebno zabrinjavajuće”, zaključili su iz Građanskog pokreta URA.