URA Ulcinj Markoviću: Stidite se, sve ste devastirali, a još pričate neistinu

“Tužno je da premijer jedne države bude toliko “neobaviješten” ili bahat pa bez trunke stida izgovara neistine. Samo da vas podsjetimo, za vrijeme vašeg mandata svakih par mjeseci svjedočimo ekološkim incidentima. Tara, Lim, Bokakotoraska, Bukovica, Cijevna, čempresi…sada i Sinjajevina”- navodi se u reagovanju URA Ulcinj.

“Kažete da ste zaštitili Valdanos? Pa ima li kraja vašem bezobrazluku? Tamo već skoro 45 godina propadaju masline, skoro da se mnoge od njih ne mogu više ni spasiti. Građanima ne vraćate oteto, a u više navrata, naročito 2010. godine ste pokušali da ga prodate tajkunima. Htjeli ste da posiječete i premjestite hiljadugodišnje masline, a onda kada vam se otkrila korupcija, koja je bila toliko providna, odustali ste privremeno od te namjere. Vaša Vlada je u međuvremenu dozvolila devastaciju i divlju gradnju koju i sami pominjete. Tamo ne zalazi inspekcija, opet vejrovatno zbog korupcije, finansijske i političke. Za vašu bolju informisanost, Vlada Crne Gore upravlja Valdanosom preko Ministarstva odbrane a ne opština Ulcinj. Ona je, zahvaljujući vašoj politici opština sa najmanje ingerencija u u ovoj državi i ne upravlja niti jednim vrijednim lokalitetom jer ste se vi pobrinuli da tako bude”, ističu iz URA Ulcinj.

Iz URE dalje navode i da odgovornost koju premijer Marković prebacuje na  opštinske funkcionere ne pije vodu jer su oni zapravo koalicioni partneri DPS.

“I još nešto, ti u opštini kojima prebacujete odgovornost su vaši ljudi i vaši koalicioni parneri. Bili ste aktivni u kampanji da bi ih instalirali. Zato vas pozivamo da prestanite da radite protiv građana i neistinama prikrivate nedjela. Ostavite Crnu Goru i njen prostor na miru, već ste ga dovoljno uništili”- zaključuje se u reagovanju odbora URA Ulcinj.