URA: Tara postala kaljuga, neko će zbog toga vrlo brzo odgovarati

Zatražili smo hitnu reakciju inspekcijskog organa nad tokom Tare od ušća Bjelovićke rijeke i uzvodno od Mojkovca gdje je Tara od jutros doživjela ekocid.

“Tražimo hitnu reakciju i utvrđivanje uzroka zamućenja rijeke koja je pod UNESCO zaštitom. Ovo je posljednji pucanj u taj njen status imajući u vidu da je UNESCO  zbog izgradnje auto-puta u izvještaju već naveo da je rijeka Tara ugrožena od građevinskih radova.

O svemu ćemo obavijestiti svoju partijsku internacionalu – Zelene Evrope  nećemo dozvoliti da se i ovaj slučaj stavi pod tepih.

Više nego jasno je da je zamućenje najvjerovatnije nastalo zbog aktuelne izgradnje malih hidroelektrana  na pritokama rijeke Tare i da je to još jedan nesvakidašnji skandal nad devastacijom prirodnih bogatstava svih građana Crne Gore.

Čim budemo u prilici da kreiramo zvaničnu politiku nakon izbora 30. avgusta zahtijevaćemo moratorijum na dalju izgradnju minihidroelektrana i stopirati priliv novca u džepova tajkuna povezanih sa aktuelnom vlašću u Crnoj Gori.