URA: Tandem Mujović-Đukanović zbog bitke oko fotelje nastavlja da pravi “cirkus” od energetskog sektora

“Posle najneozbiljnije Skupštine akcionara u istoriji Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) koja je održana 22. februara, kada je novi Odbor direktora izabran minut prije ponoći, tandem Mujović-Đukanović zbog bitke oko fotelja nastavlja da pravi “cirkus” od energetskog sektora”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE su istakli da su dvije najveće ćerke firme Elektroprivrede Crne Gore, CEDIS i Rudnik uglja Pljevlja, za danas imale zakazane skupštine akcionara, na kojima je Odbor direktora EPCG trebao da izabere nove članove odbora direktora pomenutih firmi, a sjednice su odložene zbog nedostatka kvoruma jer ministar energetike i rudarstva Saša Mujović i predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović nijesu mogli da se dogovore o partijskoj podjeli “ekspertskih“ mjesta.

Oni podsjećaju da su i ranije govorili, da cilj Spajićeve Vlade nije nikakva meritokratija i rezultati najuspješnije državne kompanije, u šta je javnost imala priliku da se uvjeri u prethodnim mjesecima. “Vlast Milojka Spajića i Andrije Mandića je po svaku cijenu željela da smijeni članove Odbora direktora EPCG koji su donijeli kompaniji istorijske rezultate sa 80 miliona eura u plusu, da bi to postigla nije prezala i od donošenja protivustavnih izmjena Zakona o privrednim društvima, preko kojih je na kraju i sprovela svoj naum. Nakon toga svakodnevno svjedočimo političkom revanšizmu i smjenama stručnih kadrova koji ne odgovaraju zamislima Spajića, njegovog ujaka i Mujovića”, poručuju iz URE.

“Jedini cilj nove vlasti je partijska podjela plijena u energetskom sektoru, gdje građanke i građani svakodnevno svjedoče kako se na ključne pozicije biraju kadrovi, najčešće bivšeg režima, koji su učestvovali u prodaji akcija Elektroprivrede i izgradnji minihidroelektrana preko kojih je uništeno na desetine rijeka u Crnoj Gori”, zaključili su iz URE.