Svako ko bude opstruirao izglasavanje Zakona o porijeklu imovine radi protiv države i građana

Predstavljeni Nacrt zakona o porijeklu imovine od strane Vlade Crne Gore jedan je od sistemskih zakonskih akata koji je Građanski pokret URA sa koalicijom „Crno na bijelo“ predstavio u toku predizborne kampanje kao jedan od najboljih modela za obračun sa kriminalom i korupcijom i većom distribucijom pravde, kazali su danas iz ove partije.

Oni ističu činjenicu što je danas na stolu ponuđen taj zakonski akt, koji će označiti odlučnu borbu protiv mafije, kriminala i korupcije.

“Eventualno odugovlačenje njegovog izglasavanja jasno će ukazati na one političke subjekte kojima nije cilj da ovaj zakon uđe u skupštinsku proceduru i bude izglasan. Poslije njegovog stavljanja na glasanje u Skupštini Crne Gore nemamo dilemu da svaki od 81 poslanika koji ne stisne taster za njegovo usvajanje radi za organizovani kriminal, korupciju i mafijašku državu“, navode iz URE.

Oni izglasavanje ovog zakonskog akta i izbor novog Tužilačkog savjeta u Skupštini Crne Gore vide kao „deset stepenica naprijed u EU integracijama“.

“To je između ostalog pokazao i nedavni izvještaj o napretku. Svako ko bude ove procese uslovljavao, odlagao i minimizirao ne radi u interesu države Crne Gore i njenih građana“, zaključuju u saopštenju.