URA: Spajićeva Vlada za praznike poklonila građanima veće cijene u marketima – obustavljena akcija “STOP inflaciji”

Kao poklon Spajićeve Vlade za novogodišnje praznike građane su prvog radnog dana u marketima sačekale veće cijene. Obustavljanjem akcije “STOP inflaciji” nova Vlada je dovela do značajnog rasta cijena, pa tako će proizvodi iz antiinflatorne korpe sada biti od 30 do 40 odsto skuplji, što je svakako novi udar na budžet građana.

Još jednom se potvrđuje koliko Spajić, Milović i njihova Vlada vode računa o budžetu građana, dok su im prije izbora obećavali 700 eura minimalnu i 1000 eura prosječnu platu, veće penzije svim penzionerima i punu zaposlenost, nakon formirane Vlade zaboravili su na penzionere sa srazmjernim penzijama, na korisnike materijalnog obezbjeđenja, na nezaposlene, na prosvjetare, na zaposlene u tužilaštvu, javnoj upravi, pravosuđu, na Univerzitet Crne Gore.

Podsjećamo, da je Vlada Dritana Abazovića u prethodnoj godini akcijom “STOP inflaciji” u saradnji sa privredom uspjela da umanji posledice inflacije na budžet građana. Pa su tako građani na mjesečnom nivou kupovinom proizvoda obuhvaćenim akcijom mogli da uštede po potrošačkoj korpi od 100 do 150 eura. A o tome koliko je to bila uspješna akcija, svjedoči i činjenica da su po uzoru na Crnu Goru mnoge zemlje, prije svih regiona, sprovele sličnu akciju.

Pozivamo predstavnike nove vlasti, da pokažu veći senzibilitet prema građanima i da u saradnji sa privredom nastave akciju “STOP inflaciji”, koja je dala svoje rezultate i tako sačuvaju budžet građana.