URA: Spajićeva većina odbila da pomogne djeci korisnicima Alimentacionog fonda

Osuđujemo današnje neodgovorno i neempatično ponašanje predstavnika Spajićeve parlamentarne većine koja je odbila proširenje dnevnog reda radi usvajanja izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.

Predlogom izmjena Zakona, kojeg je pripremio ženski klub u prošlom sazivu Skupštine Crne Gore, željeli smo deblokirati Alimentacioni fond i na taj način pomoći djeci koja su žrtva neodgovornih roditelja koji ne uplaćuju redovno alimentaciju, ali i pomoći samohranim roditeljima u Crnoj Gori.

Takođe, Spajićeva parlamentarna većina danas je odbila da se na dnevnom redu Skupštine nađe i naš Predlog izmjena Zakona o PIO kojim bi i muškarci i žene sa 64 godine života i 15 godina radnog staža stekli uslov za odlazak u penziju, čime bi ponovo bila uspostavljena starosna granica koju je prethodno ukinuo Ustavni sud. Ovim je nova vlast poslala i jasnu poruku svim građanima koji žele otići u penziju.

Nevjerovatno je da je manir od prije 30. avgusta 2020. godine, za koji smo mislili da je nestao sa bivšim režimom, ponovo oživio od strane Spajićeve većine koja odbija usvajanje svega onoga što dolazi iz opozicionih klupa, koliko god to konstruktivno bilo i u interesu građana, pa i najranjivijih kategorija.

Građani Crne Gore, korisnici Alimentacionog fonda, samohrani roditelji i potencijalni penzioneri neka cijene odluku današnje Spajićeve parlamentarne većine. A URA će i ubuduće, prilikom svakog skupštinskog zasijedanja, nastaviti da traži proširenje dnevnog reda sa ovim tačkama kako bi se djeci i samohranim roditeljima pomoglo deblokiranjem Alimentacionog fonda, ali i omogućilo svim građankama i građanima koji navrše 64 godine i 15 godina radnog staža da odu u penziju.