URA: Spajić i Radulović nastavljaju sa obmanama, grant i kredit za nastavak izgradnje autoputa obezijedila 43. Vlada

“Spajićeva Vlada nastavlja sa “paf paf” politikom koja se ogleda u donošenju protivzakonitih i netransparentnih odluka, kao i predstavljanjem rezultata 43. Vlade kao sopstvenih. Najnoviji primjer za to je finansiranje nastavka izgradnje dionice autoputa Mateševo-Andrijevica”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su napomenuli da smo prvobitno imali najave premijera Spajića i ministra Radulovića, da će se nastavak izgradnje autoputa finansirati iz budžetskih sredstava i da će izgradnja krenuti već tokom 2024. godine.

“Na sreću svih građanki i građana, sa čijim novcem se nova Vlada razbacuje, dok olako državu dodatno zadužuju, Spajić i Radulović su se sada predomislili i odlučili se da ipak opovrgnu ono što su najavljivali, kao i nebrojano puta do sada, pa će se nastavak izgradnje autoputa finansirati iz granta od 200 miliona od Evropske komisije i 200 miliona eura jeftinog kredita od EBRD-a. Kao i obično, da bi sve dobilo komični karakter, potrudili su se Spajić i Radulović predstavljajući to kao svoj uspjeh, a istina je da je Vlada Dritana Abazovića dogovorila sa Evropskom komisijom dobijanje granta od 200 miliona i kredita sa kamatom od 1% za nastavak izgradnje autoputa”, poručili su iz URE.

Iz URE su zaključili da oni blagonaklono gledaju na to što se Spajićeva Vlada diči rezultatima Vlade Dritina Abazovića, jer time jasno potvrđuje ispravnost njene politike i njen domaćinski odnos prema javnim finansijama.