URA Rožaje: Nurković podnio ostavku i ostavio višemilionska dugovanja

I dok se, kaže Ljaić, u lokalnoj upravi odigrava pozorišna predstava kojom se nastoji obespravljeni i osiromašeni narod Rožaja zbuniti na terenu socijalno ugroženi građani se samoinicijativno organizuju kako bi sebi obezbijedili put do svojih kuća.

“Mi danas imamo zabrinjavajuću situaciju da se na lokalnim putevima u MZ Plunce i MZ Balotiće građani sami organizuju za održavanje lokalnog puta koji je u katastrofalnom stanju. Primoranost građana da od svojih skromih socijalnih primanja prave organizaciju za sanaciju puta, najbolje pokazuje rezultate današnje vlasti u Rožajama”, ističe Ljaić.

On tvrdi i da je Rožaje postalo mjesto koje se prepoznaje po jednoj zanimljivoj činjenici,  a to pravilo važi već nekoliko decenija, samo oni funkcioneri  koji pokažu neodgovornost  i unište mogućnosti razvoja ove sredine, mogu napredovati u političkoj karijeri.  

“Kada su zajednički uspostavili vlast u Rožajama i formirali tzv. pečat jedinstva na planu stvaranja boljih uslova za život građana i  kad nemaju nikakvih prepreka od strane opozicije, za koju smatraju da je destruktivna, zar ne bi trebala koalicija BS/DPS/SD da ispuni svoja predizborna obećanja i olakša zivot građana Rožaja?”, pita Ljaić.

On ukazuje da je realna slika njihovog rada sve veće raseljavanje iznevjerenog  lokalnog stanovništva.

„URA će nastojati da svojim ukazivanjima na probleme građana skrene pažnju svim odgovornim subjektima da građani nijesu nebitne brojke  koje se koriste samo na dan izbora, već da ovaj grad pripada građanima i da oni imaju svoja prava koja su im ugrožena“, zaključuje Ljaić.