URA: Rodić razobličio demagogiju PES-a izjavom da Do Kvon nikada nije pominjao Abazovića i Adžića, niti da je sa njima nešto dogovarao

Sinoć u emisiji Načisto na TV Vijesti advokat Do Kvona Goran Rodić jasno je razobličio svu demagogiju i propagandu Pokreta Evropa sad izjavom da Do Kvon nikada ni na koji način nije pominjao Dritana Abazovića i Filipa Adžića, niti da je sa njima bilo kada nešto dogovarao. Time je jasno potvrđeno da Građanski pokret URA ni na koji način nije kreirao tkzv. aferu “Do Kvon”.

Ostaje pitanje na koje nadležni organi treba da daju odgovor, a to je da li postoje veze i između Do Kvona i aktuelnog premijera Milojka Spajića i da li su tačni navodi iz pisma Do Kvona o finansiranju političke kampanje Pokreta Evropa sad preko kripto zajednice. Ponovo pozivamo Specijalno državno tužilaštvo(SDT) da nakon gotovo godinu, prije nego li Do Kvon napusti Crnu Goru, da riješi ovaj slučaj, kako on i dalje ne bi opterećivao crnogorsku javnost i kako bi konačno građanke i građani Crne Gore saznali istinu.

Indikativno je i to što sami vinovnici iz Pokreta Evropa sad Milojko Spajić i Andrej Milović u širokom luku zaobilaze bilo kakvu javnu debatu vezanu sa slučaj “Do Kvon”, građanima ostavljamo da sude zbog čega je to tako, ako već kažu da je istina na njihovoj strani.

Iz svega ovoga jasno se nameće i zaključak, da je slučaj “Do Kvon” poslužio određenim političkim strukturama, ali i kriminalnim, da se iz vlasti, ali i iz svih ključnih pozicija u bezbjednosnom sektoru, izbace oni ljudi koji su se pokazali kao beskompromisni borci protiv organizovanog kriminala i korupcije.