URA: Razotkriven plan Milovića da se sudijama koje su dobijali stanove od DPS-a produži mandat

“Juče je na sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore razotkriven plan izmjena važećih propisa, kako bi pojedine sudije Ustavnog suda ostale na funkcijama i pored sticanja uslova za starosnu penziju. Nosilac ovog procesa je ministar pravde Andrej Milović, koji smatra da nije dobro da sudije Ustavnog suda idu u penziju sa 65 godina, bez obzira na to da li su te iste sudije od Vlade DPS-a dobijale stanove od 75 ili 90 kvadrata”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su istakli da je riječ je o istom onom Ustavnom sudu i istim onim sudijama za koje je isti Andrej Milović u novembru 2022. godine izjavio: “mi smo uvijek imali partijski Ustavni sud, partijske predsjednike Ustavnog suda i sudije Ustavnog suda koje dominantno služe interesima partija, umjesto da štite Ustav Crne Gore od neustavnih partijskih hajdučija”. I dodali da ostaje da se vidi ko je primorao gospodina Milovića da po ko zna koji put pogazi sopstvenu riječ.

“Biće vrlo zanimljivo vidjeti stav i drugih subjekata iz parlamentarne većine po ovom pitanju, s obzirom na to da su gotovo svi predstavnici aktuelne većine imali identičan ili još i radikalniji stav vezan za sudije Ustavnog suda u odnosu na gospodina Milovića”, zaključili su iz URE.