URA: Prvi put u Kotoru – besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola

Navode da će se za tu namjenu iz budžeta izdvojiti 140.000 EUR i da će svi osnovci na terioriji opštine Kotor dobiti besplatne udžbenike u septembru.
„Hvala svim odbornicima koji su shvatili važnost ovih amandmanskih rješenja, pomogli građanima svoga grada a ujedno i glasanjem „za“ stali u potvrdu ustavnog načela Crne Gore po kojem je osnovno obrazovanje besplatno. Ovo je nešto što prevazilazi partijska svrstavanja i podjele a URA nastavlja da se bavi pitanjima koji znače egzistenciju građana, dok će besplatni udžbenici, vjerujemo, olakšati pripremu đaka za školu i sačuvati porodične budžete“, navode iz ove partije.
Dodaju da su na jučerašnjoj sjednici kotorske skupšine glasovima većine, nažalost, smanjena su izdvajanja NVO sektoru sa 1% (koliko je od 2016. inicirala URA) na 0,5% (koliko će izdvajanje za ovu svrhu iznositi od januara 2020. godine).
„Visinom iznosa novca za NVO sektor aktuelna vlast je pokazala koliko cijeni aktivnosti i djelovanje NVO sektora. Time je vlast pokazala nemanje sluha za civilni sektor i njihov značaj za Kotor ali i Crnu Goru“, zaključuju oni u saopštenju.