URA: Prva mjera nove Vlade, Spajić uvećao cijenu struje

Prva mjera i odluka nove vlasti na čijem čelu se nalazi Milojko Spajić je uvećanje cijene struje. Ponavljamo, ovo je nešto što Spajić nije obećao u kampanji i samim tim predstavlja i veliku prevaru građana. Umjesto obećanih većih plata i penzija građani su dobili uvećanje cijene električne energije.

Značajno povećanje cijene struje od 01. januara 2024. godine značiće samim tim i rast svih ostalih cijena roba i usluga i veću inflaciju, što će predstavljati veliki udar na budžet građanki i građana. Elektroprivreda Crne Gore prema najavama će godinu završiti sa 80 miliona u plusu, dok će država 2023. godinu završiti u suficitu zahvaljujući rezultatima Vlade Dritana Abazovića, sa tako povoljnim finansijski rezultatima ne bi trebalo povećavati cijenu električne energije.

Pozivamo Spajića da svoje želje i želje ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića usmjeri prema interesima građana, da ne traže besmislena opravdanja za povećanje cijene i da mjerama Vlade onemoguće najveće poskupljenje struje u posljednjoj deceniji, a samim tim udar na budžet građanki i građana.