URA: Procesi koje je pokrenula Abazovićeva Vlada ne mogu zaustaviti Piperović, Spajić, Pižurica i Milović

,,Na današnji dan i istorijsku pobjedu pravde u Crnoj Gori čekali smo punih trideset godina, pa ni tragikomična zapomaganja vrijednosnih blizanaca Zorana Piperovića i Miloša Pižurice (PES) ne mogu pokvariti utiske. Jednako su se i Piperović i Pižurica nadali današnjem raspletu i jednako su pomogli da do njega dođe, pa im možemo samo poslati dvije ture kokica, jer klupko nastavlja da se raspetljava i to više niko ne može spriječiti”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da je upravo bivši premijer Dritan Abazović smijenio danas uhapšenog SDT-a Milivoja Katnića, omogućio postavljanje GST-a Vladimira Novovića i prvi put, u Skupštini Crne Gore, nacrtao šemu te organizovane kriminalne grupe i javno prozvao sve koji su na vrhu piramide.

,,Dok za postojanje gospodina Pižurice i 90% ostalih funkcionera PES-a (ili bar onoga šta je od PES-a ostalo) do 30. avgusta nijesu znali ni ispred zgrade, a svoje političke stavove su krili kao zmija noge, ne bi li ugrozili lagodne pozicije koje su dobijali zahvaljujući DPS-u. Sav dopirnos PES-a današnjem danu ogleda se u orkestriranim napadima na šefa SPO Predraga Šukovića, kojeg nijesu uspjeli smijeniti, niti diskreditovati, pa je bolje da se okanu daljih medijskih istupa i barem pokušaju prikriti sopstvenu sramotu”, ukazali su u pokretu URA.

URA je pozvala Zorana Piperovića, Spajića, Pižuricu, Milovića i ostale funkcionere PES-a da odustanu od pomaganja mafije, jer su procesi koje je pokrenula 43. Vlada nezaustavljivi.

,,Čak je i njihovim nalogodavcima iz tih krugova jasno da od PES-a više nema vajde i da je vrag odnio šalu. Pozdravljamo akciju SDT-a i SPO, odnosno Vladimira Novovića i Predraga Šukovića i ohrabrujemo ih da nastave ovim putem, a funkcionerima PES-a i Spajićevom ujaku šaljemo puno toplih pozdrava u ovim vrelim i izuzetno interesantnim danima”, poručili su iz pokreta URA.