URA predaje danas amandman na Budžet ​za povećanje plata prosvjetarima

Iz dana u dan svjedočimo krajnje neozbiljnom i neodgovornom ponašanju predsjednika 44. Vlade Milojka Spajića. O tome možda i najbolje govori činjenica, da je Spajić budžet svom kabinetu povećao za 2,1 milion eura i time pokazao da su mu njegovo bahaćenje, službeni ručkovi i reprezentacije važniji od povećanja zarada za 10% naših profesora i nastavnika, koje je uz to i obaveza predviđena Granskim kolektivnim ugovorom.

Zabrinjavajuće je to što i nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata prosvjete Spajić nije našao za shodno da ispravi ono što je obavezan po Granskom kolektivnom ugovoru. Zbog toga je Građanski pokret URA pripremio amandman na Predlog budžeta za 2024. godinu kojim će biti omogućeno povećanje zarada prosvjetarima od 10%. Naši poslanici će danas amandman predati u skupštinsku proceduru nakon čega će tim povodom od 11 časova održati i konferenciju za medije u Skupštini Crne Gore.

Pozivamo sve poslaničke klubove da podrže amandman poslaničkog kluba URA i da time zanemarivajući sve političke razlike ispravimo nedopustivu grešku premijera Spajića.