URA: Pozdravljamo akciju policije i tužilaštva i ohrabrujemo ih da nastave u ovom smjeru sve do vrha kriminalne piramide

,,Pozdravljamo akciju Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) koje je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapsilo više lica, a između ostalih, i bivšeg direktora Uprave policije (UP) Veselina Veljovića, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje. Ovim se još jednom potvrđuje sve ono što Dritan Abazović i URA govore u posljednjih godinu dana”, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako su istakli, ohrabrujemo tužilaštvo da nastavi u ovom smjeru sve do vrha kriminalne piramide koja je ojadila Crnu Goru u protekle tri decenije. ,,Za razliku od nekih političkih partija i pojedinaca Građanski pokret URA je izričito protiv selektivnosti kada je borba za pravdu u pitanju, ni po babu ni po stričevima, svi koji su se ogriješili o zakone naše države moraju izaći pred lice pravde”.

Iz URE napominju da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nema alternativu ako želimo da živimo u državi pravde, jakih institucija, slobode, prosperiteta i postanemo nova članica Evropske unije.