URA ponovo traži proširenje dnevnog reda Skupštine za zakone o PIO i Alimentacionom fondu

Nova vlast na prethodnoj sjednici Skupštine Crne Gore odbila je da se na dnevnom redu nađu izmjene Zakona o privremenom izdržavanju djece i na taj način odblokira Alimentacioni fond, kao i izmjene Zakona o PIO kako bi se ponovo uvela starosna granica za odlazak u penziju. Na taj način Spajićeva većina vođena isključivo usko partijskim interesima, a ne interesima građana, pokazala je svoj odnos prema djeci neodgovornih roditelja i samohranim roditeljima, ali i onima koji žele da ostvare pravo na penziju.

Poslanici Građanskog pokreta URA sada su ponovo, kako smo i najavili, zatražili proširenje Dnevnog reda sa izmjenama Zakona o PIO i Alimentacionom fondu. Spajićeva većina će na taj način imati drugu priliku da pokaže jesu li im preča djeca neodgovornih roditelja, samohrani roditelji i naše starije građanke i građani koji žele da ostvare pravo na penziju ili isključivo partijski interesi. To je još jedna prilika i da vidimo jesu li Spajićevi poslanici u stvari taster poslanici koji samo služe kao dizači ruku za predloge koji dolaze od strane vlasti i izričito su protiv svakog predloga koji dolazi od opozicije i koliko god oni bili dobri, što neodoljivo podsjeća na vrijeme vlasti DPS-a i Mila Đukanovića, a sa tom praksom smo mislili da smo 30. avgusta 2020. godine i završili.

Podsjećamo da je URA izmjenama Zakona o PIO predložila povoljnije uslove za odlazak u starosnu penziju sa 64 godine starosti i 15 godina radnog staža, prihvatajući inicijative sindikata, udruženja penzionera i dijela NVO sektora. Dok predloženim izmjenama Zakona o privremenom izdržavanju djece bi se odblokirao Alimentacioni fond i na taj način bi pomogli djeci koja su žrtva neodgovornih roditelja koji ne uplaćuju redovno alimentaciju, kao i samohranim roditeljima u Crnoj Gori.

Pozivamo sve poslanike u Skupštini Crne Gore da ovoga puta podrže izmjene Zakona o PIO i Alimemtacionom fondu i da na taj način pokažu da su u službi djece i građana.