URA podnosi prigovor protiv „Gradske RTV“, traže sankcije za širenje panike, mržnje i netrpeljivosti

Građanski pokret URA podnijeće prigovor AEM-u na programski sadržaj „Gradske RTV“ koja kontinuirano širi mržnju, netrpeljivost, neprofesionalizam, podstiče tenzije i izaziva paniku, saopštili su iz Medijskog tima ove partije.

Najkonkretnije, oni će prigovor uložiti na programski sadržaj emisije „Hej, Sloveni“, autora Senada Pećanina u kojem se kontinuirano targetira premijer i predsjednik URE Dritan Abazović kojem se implicira da Crnu Goru vodi u građanski rat, čime se, kako kažu iz Medijskog tima ove partije, javnost uzbunjuje, unosi se nemir i panika.

Kažu da sadržaj ove emisije ali i informativni program ove RTV stanice, koji „da paradoks bude veći plaćaju svi građani glavnog grada“, obiluje stvarima koje su u suprotnosti sa Zakonom o medijima i Kodeksom novinara Crne Gore. Pluralizam medija i osnovana kritika su uvijek dobrodošli, ali se oni ne smiju poistovijetiti sa onim stvarima kojima se krše načela i propisi. U tom slučaju mediji moraju imati sankcije od strane nadležnih institucija.

Napominju da će od Savjeta AEM-a tražiti sankcije za ovog javnog emitera koji, kako kažu, o trošku građana Podgorice izvještava pristrasno i u interesu određenih političkih elita.