URA pita Nurkovića: Kada će auto-put biti i psihički gotov

Nurković je, govoreći o radovima na autoputu i kašnjenju roka za završetak radova kazao da je “najveći dio fizičkih radova završen“, te da je “krajnji rok 30. septembar ove godine“.
URA podsjeća da je završetak radova na auto-putu već davno probijen, jer su svi radovi morali biti gotovi do 11. maja 2019. godine.

“Kako je i svečano najavio u Vili Gorica 11. maja 2015. godine tadašnji ministar saobraćaja Ivan Brajović, koji je tom prilikom kazao da od tog dana teče četvorogodišnji rok za izgradnju prve dionice auto-puta i da će izvođači u slučaju prolongiranja radova plaćati penale što je definisano i ugovorom o izgradnji auto-puta“, navode iz ove stranke.

Iz pokreta URA su pitali i ministra Nurkovića da li će zbog debelog kašnjenja u izgradnji prioritetne dionice auto-puta Bar – Boljari neko snositi odgovornost i platiti penale definisane ugovorom.

“U svakom slučaju, molimo njega i njegovog prethodnika Ivana Brajovića da prestanu da šire lažne vijesti i daju lažne rokove, jer postoji realna opasnost da Uprava policije (UP) opet započne lisičiju borbu protiv lažnog informisanja. Da bude još gore, gospodinu Brajoviću su i od ranije kivni, jer je više puta lagao na sudu. Pozivamo ih da dobro izvagaju svoje riječi, jer svi znamo koliko su efikasne naše zarobljene institucije, koje neće dozvoliti da se ispred njihovog nosa gaze Ustav i zakoni“, ironično su zaključili u Građanskom pokretu URA.