URA: Osuđujemo svaki vid šovinizma i ekstremizma, nadležni da dalje pokažu da tome nema mjesta u CG

Oni kažu da se sada javljaju da bi takve pojave osudili “moralni čistunci” koji su zemlju vodili tri decenije, stvarali takvu društvenu klimu i podsticali agresiju, mržnju, šovinizam i ekstremizam, valjda, kako kažu, misleći da građani boluju od amnezije pa to mogu smetnuti sa uma.

“Nažalost svih njih zajedno, država čiju zvaničnu politiku oni više ne vode pokazuje da se može sankcionisati svako onaj ko sije mržnju, ekstremizam i netoleranciju. Zato pozivamo nadležne organe da promptno reaguju i u skladu sa zakonskim okvirom sankcionišu svako djelovanje u duhu šovinizma i ekstremizma, kao što su pokazali juče na primjeru napada Bogoslovije na Cetinju”, navode oni.

Iz URE ponavljaju da osuđuju svaki vid mržnje, ekstremizma i netrpeljivosti koji se ovih dana može čuti i vidjeti od pojedinaca na mnogim mjestima u Crnoj Gori i da zato još jednom pozivaju nadležne da te pojedince i sankcionišu na zakonski predviđen način.

“U Crnoj Gori nema mjesta ekstremizmu, šovinizmu, mržnji i netoleranciji. Što prije to shvate oni koji su u stvaranju tih bolesnih pojava društva učestvovali decenijama unazad, tim bolje za njih”, zaključuju u saopštenju iz URE.