URA: Osovina Spajić-Mandić izgubila legitimitet, potrebni vanredni parlamentarni izbori

,,Nakon održavanja lokalnih izbora jasno je da je vladajuća osovina Spajić-Mandić izgubila legitimitet građana i zbog toga su neophodni vanredni parlamentarni izbori”, istakli su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE dodaju da svjedočimo da je vladajuća većina Spajića i Mandića nakon pola godine vlasti razočarala sve građane, nastavila staru praksu neracionalnog zaduživanja države, pokvarila odnose sa svim državama regiona, urušila odličnu bezbjednosnu situaciju koju je ostavila 43. Vlada, a da je sveukupno lošom i populističkom politikom, sa lažnim obećanjima, velikim brojem imenovanja spornih kadrova i lošim imitiranjem prethodnika, ojačala nacionalistički diskurs.

,,Potreban je odgovorniji, jasan i transparentan odnos vlasti prema ekonomiji i finansijama, bolje suočavanje države sa inflacijom, kako bi, kao što je to bio slučaj tokom trajanja Vlade Dritana Abazovića nastavile da rastu plate, penzije, a istovremeno da se smanjuje javni dug i povećavaju prihodi, ali i državna imovina, kao i da se povrate odlični dobrosusjedski odnosi”, naglašavaju iz pokreta URA.