URA odgovorila PES-u: Spajićeva partija nastavlja komediju, demaskira se neozbiljna, površna i špekulantska politika

,,Populizam Spajića i Evrope sad od tragičnog postaje sve više komičan. Danas smo od njih saznali nešto novo za ekonomsku teoriju i praksu: danas imali milijardu eura više da prethodna Vlada nije potrošila 100 hiljada eura predviđenih sredstava za međunarodnu politiku. Zaista, komedija”, istakli su u reagovanju iz Građanskog pokreta URA na navode Pokreta Evropa sad da bi Vlada imala više novca za razna povećanja da je prethodna manje trošila na službena putovanja.

Iz URE dodaju da ovakvi navodi zapravo na najbolji mogući način demaskraju neozbiljnu, površnu i špekulantsku ekonomsku i svaku drugu politiku Spajićevog pokreta.

Saopštenje PES-a najbolje je demaskirao njihov Predlog budžeta za 2024. kojim su predviđenja povećanja za Generalni sekretarijat Vlade u iznosu od 2 miliona eura i Kabinet predsjednika Vlade za 100.000 eura, iz kojeg se crpe sredstva za službena putovanja. Uprkos toms, pitamo Spajića šta se dešava sa milijardom eura svih povećanja za 1. januar 2024. godine, koje je obećavao u predizbornoj kampanji, paralelno najavljujući bankrot države.

,,Svakim danom sve više tonete u sopstvene neistine i postajete žrtva sopstvenog populizma i neistina. Vaše loše namjere svakodnevno se demaskiraju pred građanima. Samo nastavite tako, na pravom ste putu da brzo odete u zaborav, kao i svaki drugi populistički pokret u istoriji”, zaključili su iz URE.