URA: Od Spajićevih silnih obećanja građani dobili samo smanjenje cijena od 2 do 10 centi za 43 proizvoda

“Juče smo dobili još jednu potvrdu da je akcija Spajićeve Vlade kojom su ograničene marže i to u samo jednom broju marketa samo loša kopija akcije “STOP inflaciji”. Ovom mjerom cijene su za 43 proizvoda snižene za svega 5 do 15 odsto, što u praksi najčešće znači od 2 do 10 centi po proizvodu, zbog čega su građanke i građani juče bili vidno razočarani”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su podsjetili da su akcijom “STOP inflaciji” koju je sprovela Abazovićeva Vlada u saradnji sa privredom cijene bile snižene u prosjeku za 30 odsto, što je za 2 do 3 puta više od akcije koju sprodi Spajićeva Vlada. Oni su i dodali da je akcija “STOP inflaciji” obuhvatala mnogo veći broj proizvoda, počev od prehrambenih, gdje smo po jednom marketu imali od 200 do 300 proizvoda na akciji sa jasno predstavljenim spiskom i označenim proizvodima na samim prodajnim mjestima. Takođe, oni napominju da su tada u akciju bile uključene i prodavnice bijele tehnike, apoteke, ali i neki ugostiteljski objekti što je samoj akciji davalo širok opseg i ponudu od preko 1000 proizvoda.

“Slušali smo mjesecima nevješta opravdanja Spajićeve Vlade zašto je prekinuta akcija “STOP inflaciji”, pa onda najave kako će oni sprovesti mnogo bolju akciju u kojoj će cijene biti niže za 5000 artikala, a na kraju smo dobili to da su cijene snižene na dva mjeseca za 43 proizvoda i to u simboličnim iznosima od 2 do 10 centi. Time je jasno da ovom akcijom građani neće moći da uštede više od 10, 20 eura po potrošačkoj korpi na mjesečnom nivou, a poređenja radi, za vrijeme akcije “STOP inflaciji” mogli da uštede i do 150€”, ističu iz URE.

“Polako sve veći broj građanki i građana shvata da Spajićev populizam ne poznaje granice i da 44. Vlada im najčešće prodaje samo maglu”, zaključili su iz URE.