URA o izjavi Đukanovića: Neka zabava traje, bi li drugačije mogli vidjeti koliko je društvo bolje bez njega

Paraleni univerzum u kojem živi Demokratska partija socijalista sa svojim i dalje neformalnim šefom Milom Đukanovićem danas je izjavom istog da nova vlast poprima oznake diktature, totalitarizma i represije dostigao vrhunac.

Glavni i odgovorni urednik države u kojoj je mafija vodila odlučujuću riječ, u kojoj su novinari ubijani zbog kritičke misli, u kojoj se u zatvor išlo zbog fejsbuk statusa, u kojoj su kritičari proglašavani i etiketirani izdajnicima i neprijateljima društva, u kojoj je indeks građanskih i medijskih sloboda na skali Reportera bez granica bio na 106 mjestu u nivou država afričkog kontinenta sada zamjera novoj vlasti na dikaturi, totalitarizmu i represiji, a za čije vrijeme je Crna Gora napravila ogroman skok i sada je na 39. mjestu u rangu zemalja Evrope.Može jedino u Crnoj Gori koja trpi svakakve budalaštine i sutone mozgova.

Na svu sreću Đukanović lišen svih direktnih mehanizama u rukovođenju državom sada jedino može da katkad razveseli građane u ulozi njihovog zaštitnika koji tobože brine o demokratiji, sistemu i državi. Neka mu u tome i svesrdno i dalje pomažu njegovi mediji, kvaziinteltualci, kvaziaktivisti i foteljaši. I neka zabava traje, šta bi bilo da ih nema bi li drugačije mogli vidjeti napredak društva od 2020. i njihovog odlaska sa vlasti.