URA Nikšić: Ako maketa nije nastala u službi menadžmenta grada, onda je vjerovatno u kazinu gdje je Grbović rado viđen gost

“Nažalost, i ovoga puta, pokazaće se da su makete nastale u nekom od kazina, a da će služba menadžmenta imati zadatak da samo sporvede obećanje koje je prvi čovjek opštine dao investiroru. I suviše je jasno da  Adžićev istup u medije, zapravo predstavlja samo pripremanje podloge za uzimanje dijela pijace, i po starom dobrom receptu pripremiti javnost za pretvaranje većeg dijela pijace u parking mjesta rođačkog tržnog centra”, ocjenjuju oni.
 
Osvrću se i na izjavu Adžića da se sadašnji izgled pijace ne uklapa u željenu sliku i njegovu najavu za rekonstrukciju i uljepšavanje.
 
“Međutim, gospodina Adžića moramo podsjetiti da je rekonstrukcija pijace već odrađena i da je ta rekonstrukcija građane Nikšića koštala preko 100.000 e, pa se postavlja pitanje ko je i kako vršio rekontrukciju i gdje su utrošena navedena sredstva. Takođe, prolaz kroz pijacu koji je zatvoren uticao je na razvoj pijace, a za zatvaranje prolaza direktno je kriva lokalna vlast, koja je dozvolila investitorima da rok izgradnje tržnog centra bude probijen. Napomene radi, rok izgradnje je premašen za preko 6 godina”, pojašnjavaju u nikšićkoj URI.
 
Na kraju pozivaju Adžića da javno odgovori na sljedeća pitanja:

Da li će dio pijace biti ustupljen za potrebe parkinga novog poslovnog centra odnosno privatnog rođačkog kapitala?
Šta ih je sprečavalo da zadnjih deset godina modernizuju pijacu?
Ko je kriv što pijaca liči na buvljak?