URA: Nakon obustavljanja akcije “STOP inflaciji” cijene rastu, a Spajićeva Vlada nemilice troši novac građana na službene ručkove i putovanja

Prošlo je gotovo mjesec dana od kad je Spajićeva Vlada obustavila akciju “STOP inflaciji” a koja je omogućavala građanima da po antiinflatornoj potrošačkoj korpi imaju niže cijene od 30 do 40 odsto, a što im je na mjesečnom nivou obezbjeđivalo uštedu u iznosu od 100 do 150 eura. Nakon obustavljanja akcije osjetio se ponovo značajan rast cijena, što svakako predstavlja novi udar na budžet građana, a 44. Vlada ne pokazuje nikakvu namjeru da taj rast cijena ublaži nekim novim mjerama.

Dok cijene rastu, Spajićev kabinet gleda kako da što više novca građana potroši na službena putovanja, ručkove i dnevnice, pa je tako samo u decembru mjesecu nova Vlada u tu svrhu potrošila 1,1 milion eura, a podsjećamo i da je parlamentarna većina za tu namjenu povećala budžet Spajićevom kabinetu za 2,1 milion eura. Takođe, pojedini ministri nakon preuzimanja fotelja potrošili su na desetine hiljada eura samo na kupovinu novog namještaja i renoviranje kancelarija.

Vlada Dritana Abazovića u prethodnoj godini akcijom “STOP inflaciji” u saradnji sa privredom je uspjela da umanji posledice inflacije na budžet građana. O tome koliko je to bila uspješna akcija, svjedoči i činjenica da su po uzoru na Crnu Goru mnoge zemlje, prije svih regiona, sprovele sličnu akciju. Najmanje što je bilo potrebno je da i Spajićeva Vlada nastavi sa akcijom “STOP inflaciji” koja je u praksi dala značajne rezultate. Međutim, kad se već riješila da obustavi akciju najmanje je što smo očekivali da pokrene neke nove mjere koje će sačuvati budžet građana, ali očigledno Spajić i njegovi ministri ne mare mnogo za novi rast cijena.