URA: Nakon jučerašnjeg sastanka sa Abazovićem Bord Direktora EPCG donio odluku da nema poskupljenja struje

Kao što je juče, nakon razgovora sa dijelom Borda direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCGA), najavio poslanik i lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović – povećanja cijene električne energije građani i građanke Crne Gore neće osjetiti.  

Iz URE su istakli da će EPCG za sve redovne potrošače odobriti popust oko 5% i da se na taj način neće osjetiti povećanje koje je odobrio CEDIS. ,,EPCG odobrava dodatni popust za sve redovne platiše od 5,5% popusta, i na taj način u potpunosti će se anulirati efekat povećanja odobren od strane regulatorne agencije za energetiku, a odnosi se na zahtjev CEDIS-a. Za potrošače do 500kWh koji su članovi zlatnog tima biće tokom cijele godine oko 18 odsto, dok će cijena za sve redovne potrošače koji nijesu dio zlatnog tima biti 10,5%, a za sve redovne potrošače preko 500kw 5%”, navode iz URE.

Podsjetili su da, za razliku od aktuelne Vlade, 43. Vlada čiji je premijer bio Abazović, nije ni razmišljala o povećanju cijena struje iako je došlo do ogromnih poskupljenja svuda u svijetu. ,,I tada, a i sada štitimo interese građana i građanki Crne Gore i savjetujemo i sadašnjoj Vladi da počne to da radi, iako sve upućuje na to da su joj oni na posljednjem mjestu”, zaključuju.