URA: Nakon Abazovićeve krivične prijave potvrđena i optužnica u slučaju “Stanovi” protiv Boškovića, Brajovića, Šehovića…

“Ruka pravde ne staje! Potvrđena optužnica u slučaju “Stanovi” protiv funkcionera bivše vlasti zbog zloupotrebe službenog položaja po Abazovićevoj krivičnoj prijavi jasno ukazuje na to da procesi u borbi za pravdu koje smo započeli za vrijeme 43. Vlade su nezaustavljivi”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv funkcionera bivše vlasti, Predraga Boškovića, Dragice Sekulić, Suzane Pribilović, Ivana Brajovića, Damira Šehovića, Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Osmana Nurkovića, Dražena Miličkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića. Njih Specijalno državno tužilaštvo(SDT) na osnovu krivične prijave koju je predao Dritan Abazović 21. oktobara 2022. godine tereti da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih pitanja funkcionera i da su na taj način pričinili višemilionsku štetu državi, a za koje je propisana kazna zatvora od dvije do 12 godina.

“Ovo je još samo jedna potvrda kako se novac svih građana trošio u periodu vladavine bivšeg režima, kako su se stanovi dodijeljivali isključivo privilegovanima, čija primanja su najčešće bila i više hiljada eura i to po višestruko povoljnijim uslovima od onih koje su morali da plaćaju građani”, zaključili su iz URE.