URA na Kongresu Zelenih u Kopenhagenu, glavne teme EU izbori, klimatske promjene, zelena tranzicija…

Građanski pokret URA kao dio porodice Zelenih Evrope učestvovaće na 6. kongresu ove partijske internacionale koji se održava u glavnom gradu Danske – Kopenhagenu od danas do nedjelje 4. decembra.


Delegaciju URE na ovom događaju čine generalni sekretar partije Mileta Radovanić, izvršni direktor partije Zoran Mikić, članica Glavnog odbora Milena Vuković i Ljiljana Jokić.


Na Kongresu su pozvani i predsjednik partije i predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i politička direktorka URE i ministarka ekologije i urbanizma Ana Novaković-Đurović. Oni će učestvovati na ministarskom skupu, zajedno sa predstavnicima vlada Škotske, Islanda, Belgije, Finske, Austrije, Luksemburga… Prvi panel na Kongresu pod nazivom „Zelene političke partije u vladama“ otvoriće lider URE i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović.


Delegacija URE učestvovaće i na panelu „Politika proširenja i Zapadni Balkan“ a najvažnije teme ovogodišnjeg Kongresa zelenih partija biće predstojeći izbori za evropski parlament, klimatske promjene te zelena tranzicija i EU agenda.