URA na Kongresu Zelenih glasa o kandidatima za predsjednika Evropske komisije

Delegacija Građanskog pokreta URA učestvovaće na Kongresu Zelenih Evrope, koji se održava od 02. do 04. februara u Lionu(Francuska). Poziv je upućen predsjedniku URE, Dritanu Abazoviću i članovima rukovodstva Mileni Vuković, Mileti Radovaniću i Milijani Vukotić od strane kopredsjednice Zelenih Evrope, Melani Fogel.

“Ovogodišnji Kongres je od izuzetne važnosti jer su u fokusu predstojeći evropski izbori, koji se održavaju od 06. do 09. juna ove godine u državama članicama Evropske unije. Kongres će izabrati i vodeće kandidate za predsjednika Evropske komisije u ime Zelenih. Takođe, odlučivaće se o kampanji i programu koji će biti ponuđen na pomenutim izborima. URA će kao punopravna članica Zelenih Evrope imati svoje obraćanje Kongresu i glasati kako o nosećim kandidatima, tako i o programu”, saopštili su iz URE.

Kongresu će prisustvovati brojni EU poslanici, ministri i članovi vlada država u kojima su Zeleni Evrope dio vlasti. Biće riječi i o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji i pravcima daljeg jačanja i razvoja Evropske unije.
“Delegacija URE, predvođena predsjednikom Abazovićem, će imati niz bilateralnih susreta u toku trajanja Kongresa. Iskoristićemo priliku da, još jednom, na listi prioriteta istaknemo spremnost i potrebu da Crna Gora bude prva naredna članica Evropske unije. A poznato je već da na tom putu URA i Crna Gora imaju punu podršku i pomoć Zelenih Evrope”, zaključili su iz URE.