URA: Milović uz podršku Spajića nastavlja sa kršenjem zakona, uvjereni smo da će zato odgovarati

,,Prvih pet mjeseci rada 44. Spajićeve Vlade obilježilo je kontinuirano kršenje Ustava i zakona, a danas je tu praksu nastavio i kontraverzni ministar pravde Andrej Milović sa nezakonitim vraćanjem u kaznenu evidenciju bivšeg generalnog direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija. Radi se o skandaloznom činu koji ima za cilj da preduprijedi obavezu povratka na presudu Upravnog suda o vraćanju na mjesto generalnog inspektora, u skladu sa odlukom nadležne sudske instance, ali i klasičnu diskreditaciju ličnosti”, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA ocjenjujući da je odluka Spajića da ostavi na poziciji ministra pravde krajnje smislen kako bi Milović za njega nastavio odrađivati kriminalne i revanšističke poslove.

Iz pokreta URA dodaju da sama okolnost gdje ministar pravde ne dozvoljava uvid u spise predmeta, angažovanje punomoćnika, falsifikajući činjenice kroz cijeli postupak, ukazuju na revanšizam i anarhiju u sistemu.

,,Nezakonite akte Milović, uz podršku Spajića, pokušava prekriti drugim nezakonitim radnjama. Uvjereni smo da će institucije sistema biti dovoljno jake da štiteći zakone ove države sankcionišu djelovanje ministra pravde Andreja Milovića. Stoga smo uvjereni da će u ovom, kao i u drugim djelima koji imaju za cilj zaštitu kriminalaca, poput slučaja “Binali”, Milović na kraju adekvatno odgovarati”, zaključuju iz URE.