URA Markoviću: Vratite masline, dosta nam je vaših valorizacija

“Sami čin iznenadne i polutajne posjete premijera Duška Markovića Valdanosu odmah, po sebi, izaziva sumnju. Ne želimo da vjerujemo onima koji su ga navodno pozvali da se lično uvjeri da tamo nema vojne baze, iako mu poznavanje lokalnih prilika zaista ne ide od ruke”, ističu u URA.  
 
“Dovoljno je reći da je prilikom jedne ranije posjete lokalnoj upravi konstatovao da je impresioniran ekonomskim rezultatima, a da je Državna revizorska institucija upravo objavila da su prethodne godine napravljene brutalne nepravilnosti zbog čega je Opština Ulcinj dobila duplo negativno mišljenje državnih revizora. Ne znamo da li je i ovime impresioniran?”, ističe se u reagovanju.
 
Ali, to mu opraštamo ako kaže jasno šta podrazumijeva pod valorizacijom s obzirom da je do sada svaka takva incijativa završavala devastacijom ili pustošenjem ekonomskih resursa.
 
Podsjećamo premijera da je Valdanos za građane Ulcinja sveto mjesto, dio naše tradicije i kulture i da se maslinjaci, koji su već 40 godina zarobljeni, podhitno moraju revitalizovati i vratiti stvarnim vlasnicima.
 
Takođe, radi javnosti podsjećamo premijera da se važećim PUP-om i Strateškim planom razvoja Ulcinja, na tom lokalitetu zabranjuje bilo kakva gradnja. Ulcinj ima mnoge lokacije koje treba valorizovati i koji čekaju investitore, kao što su, između ostalog, hoteli “Galeb”, “Jadran”, Velika plaža… Zbog toga je važno objasniti da li je Marković mislio i na dobro poznati način valorizacije, tačnije gradnju u Valdanosu. Ako jeste, onda imamo samo jednu poruku za njega – dalje ruke od zemlje koja je vlasništvo 300 ulcinjskih porodica i tri vjerske zajednice!
 
Dok vi pričate bajke, lokalna vlast koju predvodi vaš DPS uz asistenciju satelita je u neviđenom kolapsu. Zato se od vas očekuje promptno djelovanje, a ne jalova priča. Za početak, odblokirajte račun Opštine Ulcinj da bi ova lokalna samouprava konačno mogla normalno da funkcioniše!”, zaključuje u saopštenju ulcinjska URA.