URA: Mafijaške metode najbolji dokaz ispravnosti naših stavova

Oni kažu da nije sporno da bilo koji građanin, pa bio to i potpredsjednik Vlade, sva saznanja iznese pred nadležnim organima, ali da ovo pokazuje koliko je tužilaštvo zarobljeno u Crnoj Gori.

„U nizu drugih slučajeva kada je naočigled javnosti bilo sličnih ili istih izjava ili situacija, kada su se na oči javnosti dešavali slučajevi kriminala i korupcije nije bilo promptnog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva. Kako onda ovakve poteze ne okarakterisati drugačije do selektivnost“, ističu oni.

Naglašavaju da je upravo zbog toga jedna od najvažnijih stvari promjena tužilačkih zakona u Skupštini Crne Gore.

„Personalna promjena kadrova u SDT-u značiće profesionalnost i oslobađanje ove institucije koja će imati najviše značaja u borbi protiv rak-rane crnogorskog društva – kriminala i korupcije“, ukazuju oni.

Ističu da će URA sa Dritanom Abazovićem na čelu uvijek stajati beskompromisno na putu pravde i borbe protiv kriminala i korupcije.

„Ovakve mafijaške metode najbolji su dokaz ispravnosti naših stavova. I nije ovo personalno upereno protiv bilo koga, niti je ovo revanšizam. Sve ovo što sada radimo je pravda“, zaključuju oni.