URA: Mafija zna ko joj je najžešći protivnik, zato prijete i napadaju Abazovića

,,Osuđujemo najnovije prijetnje upućene na račun premijera i predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića u kojima mu se poručuje da se čuva snajpera“, saopštili su danas iz URE.

Kako su kazali, kao i do sada, prijetnje su uslijedile nakon što je država ostvarivala značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, poput pronalaska vojne i policijske opreme u zgradi Bemax-a, oduzimanja sumnjivih vozila od strane policije Ranku Uboviću i hapšenja Veselina Veljovića i ostalih pripadnika kriminalne organizacije koja se tereti za šverc cigareta. ,,Interesntno je i to što su prijetnje uvijek pratili i organizovani napadi dijela političkih partija, medija, NVO sektora, i raznoraznih zastupnima povezanih sa kriminalnim strukturama koji su na taj način pokušavali da diskredituju Abazovića”.

Na sreću Crne Gore svi ti napadi i prijetnje, ističu iz URE, do sada nijesu zaustavili borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, već naprotiv, bilježeni su sve značajniji rezultati u toj istorijskoj misiji. ,,Procesuiran je veliki broj lica, napadnuta je svaka organizovana kriminalna grupa, na snazi je i čišćenje institucija od ljudi povezanih sa mafijom i jasno je da sve to čini nervoznim one koji se nalaze na vrhu kriminalne piramide u Crnoj Gori, jer se polako obruč steže i oko njih”.

Zbog svega toga mafiji i smeta Abazović, napominju iz URE. ,,U njemu vide najžešćeg protivnika i čine sve kako bi ga izbacili iz mogućnosti da doprinosi daljem nastavku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zato, podrška svim hrabrim ljudima koji doprinose da Crna Gora postane država pravde, u kojoj nema mjesta kriminalu, gdje nema nedodirljivih i u kojoj su svi jednaki pred zakonom”, zaključuju.