URA Kotor: Samo se DPS diči pajserom i korupcijom

Barba je još jednom podsjetila da je u maju ove godine tražila hitno sazivanje sjednice SO Kotor sa 7 tačaka dnevnog reda sa ciljem da se odblokira rad opštine.

“Tada su to odbili i DPS, i Bruna Lončarević i drugi satelitski subjekti jer nije bilo ni želje ni volje da se to uradi. Cilj nove nelegitimne koalicije još tada je bio da se produbi politička kriza i vlast preuzme političkom korupcijom protivno izbornoj volji građana”, tvrdi Barba.

Ona se u svom saopštenju osvrnula i na činjenicu da se DPS hvali brojem osvojenih glasova na prethodnim lokalnim izborima koji su mahom dobijeni kupovinom, pritiscima, ucjenama i metodama opisanim u aferama „Snimak“ i „Koverta“.

Posebno je naglasila da je opozicija na lokalnim izborima u oktobru 2016. godine u zbiru računajući i glasove opozicionih partija koje nisu prešle cenzus imala oko 700 glasova više od DPS-a i svih njegovih satelita zajedno. To nedvosmisleno pokazuje želju građana Kotora za promjenama koju je DPS nelegitimnom koalicijom grubo prekrojila”, poručuje Adela Barba.
Dodaje i da se plaši najavljenog “razvojnog” budžeta DPS-a.

“Vi ste više puta pokazali da ne umijete da upravljate prirodnim, privrednim i kulturnim resursima našeg grada. Građani Kotora ne zaboravljaju da ste vodili grad po direktivi Podgorice a u korist partije i pojedinaca, ne zaboravljaju devastaciju Boke i naše obale i zbog toga će vam i na narednim izborima odrediti mjesto u opoziciji. Neće vam pomoći ni nelegitimna pajser koalicija”, zaključuje odbornica URE.