URA: Konfuzni Spajić prosvjetare ostavio na cjedilu, a budžet svom kabinetu povećao za 2,1 milion

“Konfuzni Spajić se nakon 40 dana rada guši u sopstvenim obećanjima. Nakon što je za svoj kabinet i Generalni sekretarijat Vlade povećao izdatke za 2,1 milion eura, paralelno sa tim zaboravio je da Budžetom za 2024. predvidi propisano uvećanje plata prosvjetarima od 10%”, istakli su u reagovanju iz Građanskog pokreta URA na navode Spajića da prethodna Vlada nije stvorila preduslove da se obećano i potpisano ispuni.

Iz URE pitaju zašto Spajić nije tokom današnjeg sastanka Sindikatu rekao da je na njihovoj strani već kad se uplašio njihovog najavljenog protesta zbog jasne prevare i neispunjavanja odredbi Granskog kolektivnog ugovora.

“Sada već uobičajeno, Spajić sopstvene greške pokušava zamaskirati jeftinim manipulacijama i neistinama. Prethodna Vlada je značajno povećala plate zaspolenima u prosvjeti, ugovorila nastavak povećanja na početku 2024. godine, ostavila stabilne javne finansije, a time i mogućnost realizacije istog”, navode iz URE, zaključujući da to što je Spajić zaboravio na prosvjetu sasvim je drugačija vrsta problema od onog koji on navodi kao ključan.