URA: Juče razgovarno sa DF-om, SNP-om, SD-om, manjinskim partijama i DPS-om, za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović zajedno sa izvršnim direktorom te stranke Zoranom Mikićem obavio je juče razgovore sa nizom parlamentarnih stranaka o formiranju evropske vlade koju je ta partija predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize.

Sastanci su obavljeni sa DF-om i liderima tog političkog saveza Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, sa predstavnicima SNP-a Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, predstavnicima manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem i predstavnicima SD-a Damirom Šehovićem i Borisom Mugošem.

Tokom jučerašnjeg dana sastanak je organizovan i sa predstavnicima DPS-a koji su ranije najavili podršku evropskoj vladi bez učešća u istoj. Sastanak je obavljen u zgradi Predsjedništva i to sa Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem kojima su predočeni prioriteti evropske vlade.

Tokom jučerašnjih sastanaka sa svim akterima zaključeno je da postoji visok stepen usklađenosti povodom njenog formiranja. Konsultacije će se nastaviti narednih dana i početkom sljedeće nedjelje.

Prethodnih dana predstavnici Građanskog pokreta URA konsultacije su obavili sa SDP-om, PZP-om i CIVIS-om dok za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate.