URA jača infrastrukturu: Inicijalni odbor u Pljevljima izabralo preko 100 delegata

Abazović je tom prilikom saopštio da je budućnost Crne Gore i Pljevalja – evropska budućnost.

“Postavljamo novi cilj a on je da Crna Gora što prije uđe u Evropsku uniju. To je najveća emancipatorska ideja koju možemo ponuditi građanima, to je jedina ideja koja vodi opštem prosperitetu i boljoj regionalnoj saradnji”, kazao je Abazović.

On je istakao da su sjever države i Pljevlja potpuno zapostavljeni, poručivši da u ovim lošim uslovima, Pljevljaci moraju da daju doprinos da se krene nekim drugim pravcem.

“Proces je krenuo u pravom smjeru a Pljevljima pripada da nose zastavu progresa”, kazao je Abazović.

Član Inicijalnog odbora, Luka Kovačević saopštio je da je iza Pljevalja jedan veoma težak period političkog pustošenja od strane DPS-a.

“U Pljevljima nas naredne godine očekuju redovni lokalni izbori, na kojima će DPS biti poslat na političku marginu. Pljevlja ne zaslužuju da ih vodi DPS”, saopštio je on.

“Ideja građanske Crne Gore koju promoviše URA superiorna je politička ideja i jedina na kojoj se može graditi evropska budućnost”, dodao je Kovačević.

Član Inicijalnog odbora Veselin Bošnjak iskazao je posebnu zahvalnost članovima i simpatizerima Građanskog pokreta URA u Pljevljima.

“Vi ste nam pomogli da zajedno krenemo naprijed, ne dopustivši da nas uplaše i zaustave svi problemi i teškoće na koje smo naišli u procesu kreiranja evropske i građanske Crne Gore. Zahvaljujući svima vama, u ovom trenutku URA postiže odlične rezultate i sigurno neće stati na tome”, istakao je Bošnjak.

Radivoje Vojinović, član Inicijativnog odbora, istakao je važnost formiranja odbora u Pljevljima.

“Mi smo ovdje da pokušamo da, za razliku od ostalih političkih organizacija, u našem gradu ponudimo sugrađanima jednu novu politiku, da se borimo za njih, njihova prava i ideje, kao što nije niko do sada. Promjene koje su se desile 30. avgusta neće zaobići ni Pljevlja.” zaključio je on.

Formiran je i Koordinacioni odbor koji će pripremiti i organizovati aktivnosti u pravcu osnivanja Opštinskog odbora URA Pljevlja a njega čine: Veselin Vesko Bošnjak, Miljan Obrenić, Radivoje Rade Vojinović, Maida Zilić Delić, Goran Popadić i Luka Kovačević.

Formiranju inicijalnog odbora URE u Pljevljima, koji broji trideset i jednog člana, prisustvovali su i izvršni direktor Zoran Mikić, generalni sekretar te stranke Mileta Radovanić i član Predsjedništva Milan Đaković.